keyvisualkeyvisual
Welkom
Familie
Voetbal
Dieren
AZ spelersescorte
Verslag Opkikkerdag
Schilderij 'Hope'
Verjaardagsuitje
Lievelingsmuziek
Fotoalbum
Gastenboek
Contact
Happy Sem!

 

Verslag Opkikkerdag 4 september 2010

Vandaag is het dan zover. Onze Opkikkerdag, een dag vol verassingen op initiatief van de Stichting Opkikker georganiseerd voor gezinnen met kinderen die een ernstige ziekte hebben. De vrijwilligers van de Opkikker Ronald en Ina zijn een week eerder bij ons thuis geweest voor een kennismaking en inventarisatie wat onze kinderen Sem (7) en Indy (6) leuken zouden vinden en wat ze lekker vonden.

Om 8.30 uur stonden we gereed en kwamen Ronald en Ina ons ophalen met een grote bus. Wij hadden geen idee wat ons te wachten stond en het was dus afwachten wat er ging gebeuren. Met een mand vol drinken en snoep vertrokken we richting Zaandam. Ronald vertelde dat we eerst nog even wat boodschappen moesten doen bij de supermarkt. Op de parkeerplaats van de supermarkt bleek niets minder waar. Daar stonden namelijk twee echte valkeniers Martin en zijn zoon Max op ons te wachten. Samen met de valkeniers hebben Sem en Indy de uilen en de roofvogels gevoerd. Als grote surprise mocht Sem een echte steppearend (Truus) met een spanwijdte van 180 cm op z’n arm houden. Martin de valkenier van LiveBird nodigde Sem bovendien uit om nogmaals langs te komen om de vogels te trainen. Sem is al zijn hele leven dol op roofdieren, en dan met name roofvogels, daarom was dit een onvergetelijke ervaring.

Daarna reden we nog even terug naar de supermarkt omdat er tenslotte volgens Ronald toch nog even boodschappen gehaald moesten worden. Op de parkeerplaats aangekomen hoorden we de sirenes van twee politieauto’s die gevolgd werden door twee echte Porsches. Bestuurder Ger van een Porsche 911 (450 pk) en Jur van de Porsche Cayenne nodigde ons uit om een stukje mee te rijden. Sem kreeg een origineel poloshirt en een cap van de Porsche Club. Indy stapte in bij de politieagent en zij mocht later de sirene inschakelen waarna we onder politiebegeleiding met 190 km/uur over de snelweg reden. Onderweg hebben we samen gegeten bij Mc Donalds. 

Na een grote Big Mac en een milkshake stapten we weer in de Porsches en scheurden we over smalle landweggetjes en op een onverharde weg tussen de koeien door. Geen idee waar we nu toch weer naar toe zouden gaan. We moesten uitstappen in een weiland en werden door een Jeep weggebracht naar een heuse helikopter. Sem met papa, en later Indy samen met mama, mochten een vlucht met de helikopter maken. Iets wat je toch niet dagelijks meemaakt. Een hele mooie vlucht over weilanden en meren met uitzicht op de landingbaan van Schiphol en de Noordzee. De koeien waren zo klein dat het net konijntjes leken.

Daarna gingen we weer met de Jeep terug naar de Opkikkerbus. Nu dachten we dat we alle verrassingen wel gehad hadden maar in plaats daarvan gingen we nog naar een manege. Hier mochten we allemaal paardrijden, ook papa! Daarmee kon natuurlijk ook Indy haar dag niet meer kapot.

Hierop gingen we uitgeput naar huis. Bij thuiskomst werden we opgewacht door opa, oma’s, zus, broers, nicht en neefjes, met rood witte ballonnen (kleuren van Sem’s lievelingsclub AZ). Ook stond er een Opkikkertaart klaar met foto’s van Sem en Stijn Schaars van AZ. Tijdens de koffie met gebak hebben de kinderen uitgebreid verteld over hun belevenissen. Hierna hebben we nog heerlijk gegeten, want Ronald en Ina hadden ook nog eens een koud buffet en pannenkoeken voor de kinderen geregeld.

Als klap op de vuurpijl kregen alle kinderen ook nog eens een kadootje van de Opkikker. Sem kreeg een dekbedovertrek van AZ en Indy kreeg een pop met kleertjes.

Al met al een fantastische dag met alleen maar mooie gebeurtenissen die we nooit meer zullen vergeten en waarvan we de herinneringen nog heel lang zullen koesteren. Stichting Opkikker, Ronald, Ina en alle andere mensen die meegewerkt hebben om deze dag te organiseren; het was fantastisch en enorm bedankt!!

Binnenkort staan de foto's en video van de Opkikkerdag op deze website. Meer informatie over de Opkikker Stichting vind je op www.opkikker.nl.